Assessment center

Ontdek hoe je een objectief beeld krijgt van een kandidaat en hoe je inzicht kunt krijgen in de match tussen een kandidaat en een vacature. 

Herken je dit?

Wil je de juiste match vinden tussen een kandidaat en een vacature? Vind je het belangrijk om de complementariteit tussen de identiteit van een kandidaat en die van jouw organisatie te onderzoeken? Wil je een gefundeerde beslissing nemen door de talenten en de motivatie van een kandidaat in kaart te brengen?

Hoe ik help

Tijdens het assessment center richt ik me op de complementariteit tussen de identiteit van de kandidaat en die van jouw organisatie. Om dit te bereiken, luister ik goed naar de kandidaat en breng ik zijn/haar talenten en motivatie in kaart. Vervolgens leg ik deze naast de behoeften van jouw organisatie zodat jij de juiste match met de functie kan maken. 

Het resultaat

Het resultaat van het assessment center is een gedetailleerd en overzichtelijk rapport waarin de competenties, het ontwikkelpotentieel, de loopbaaninteresses en de motivatiefactoren van de kandidaat worden beschreven. Zo heb je als werkgever een duidelijk beeld. Wie moet je aanwerven? Jij beslist, met een gerust hart en vooral op basis van gericht en gefundeerd advies!

Mijn sterktes

Onze samenwerking met Elly overstijgt een klant-leverancier relatie. Het is een echt partnerschap!

Els Stout - Go4Jobs

 • Dialoog

  Om zo jouw behoeften en uitdagingen volledig te kunnen begrijpen en oplossingen op maat te bieden.

 • Betrouwbaarheid

  Essentieel om succesvol te zijn in het ondersteunen van medewerkers en organisaties bij het ontdekken van hun potentieel.

 • Ervaring

  Ervaring opgebouwd tijdens verschillende opdrachten binnen diverse bedrijven en sectoren met elk hun specifieke verwachtingen. 

 • Als freelancer

  De mogelijkheid om voor jouw organisatie als freelancer te werken en op die manier flexibiliteit en expertise te bieden.

Assessment centers voor lokale uitzendondernemers

Sinds 2019 werkt Go4Jobs samen met EzwConsult om te onderzoeken of kandidaat-uitzendondernemers de ideale HR-partner kunnen zijn voor familiale KMO-ondernemers. Het intensieve wervingsproces, dat meerdere weken duurt, maakt gebruik van het assessment center als een cruciale stap in het selectieproces. Het assessment center biedt een objectieve analyse en evaluatie van de sollicitanten. Het resultaat is een gestructureerd rapport waarin de motivatie, ambitie, competenties, sterke punten en ontwikkelpunten van de kandidaat-uitzendondernemers worden beschreven. Het assessment center draagt bij tot de beslissing: aanwerven of niet?

 

Veelgestelde vragen

Ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden van een assessment center, maar zit je nog met onbeantwoorde vragen? De meest gestelde vragen en antwoorden op een rij.

 • Simulatieoefeningen: De deelnemer experimenteert met eigen kennis, voorkeurstijl en vaardigheden in een nieuwe context met uitdagingen.
 • Capaciteits- en vaardigheidstesten inclusief intelligentie, Career Fitness Profiler© (biedt inzicht in hoe de deelnemer in loopbaan staat) en Learning Agility Profiler© (meet het contextueel leervermogen van de deelnemer).
 • Gedragsgericht interview waarbij de assessor objectief en neutraal doorvraagt over de ervaringen, gedragingen en voorkeursaanpak van de deelnemer.
 • De deelnemer maakt na het assessment center een persoonlijke SWOT-analyse om zijn/haar ervaring van het assessment center te verwerken en inzicht in de eigen competenties te krijgen. Dit biedt jou en je organisatie een helder beeld van de zelfreflectie en gewenste richting van de deelnemer.
 • Als startpunt voor opleidingstrajecten van medewerkers en teams.
 • Als objectieve evaluatie om te werken aan samenwerking en complementariteit binnen teams.
 • Om toekomstige leidinggevenden veilig te laten experimenteren met hun rol en hen vervolgens op maat te begeleiden.

Krijg inzicht - Creëer impact - Boek resultaat

Wil je het beste uit jouw medewerkers halen en jouw organisatie laten evolueren? Laten we kennismaken!